HR

Een goed HR beleid en de juiste inzet van HR instrumenten bevorderen de prestaties van medewerkers. Een goed HR beleid biedt tevens een mogelijkheid om goede medewerkers te binden aan uw organisatie, omdat medewerkers waarde hechten aan een organisatie die de zaken goed regelt. Belangrijke redenen dus om te investeren in goed personeelsbeleid.

Het professionaliseren van uw personeelsbeleid doet u echter niet alleen voor uw medewerkers. De overheid heeft de laatste jaren veel meer verantwoordelijkheden gelegd bij de werkgever. Denk aan de arbowetgeving, het ziekteverzuim, de arbeidsongeschiktheid en re-integratie. Tevens zijn er regelmatig veranderingen in de arbeidswetgeving en CAO’s waarop uw arbeidsovereenkomsten en personeelsreglementen aangepast moeten worden. Voor MKB organisaties zonder HR kennis, kan dit grote consequenties hebben. Zowel op het personele vlak als in financiële zin.

Er zijn dus meerdere redenen te bedenken om uw personeelsbeleid te professionaliseren. Maar wat nu als u geen eigen HR staf heeft? In dat geval is het een geruststellende gedachte dat u kunt terugvallen op onze HR services, die wij speciaal voor het MKB hebben ontwikkeld.

Ik wil meer weten